ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ...

Saturday, April 21, 2012

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Κάθε μέρα και μια νέα εξαγγελία από τον Ε. Βενιζέλο. Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο, ώστε να κάνουμε το λάθος και να εμπιστευτούμε το κόμμα '' άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ''. Και έχουμε απ' όλα: υποσχέσεις...
για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, υποσχέσεις για ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, εξαγγελίες που υπόσχονται ανάπτυξη και βελτίωση της καθημερινότητας μας.
Πολλά ακούγονται, άλλα τόσα προβάλλονται, με μοναδικό πάντα στόχο, την παραπλάνηση του πολίτη ο οποίος σε λιγότερο από είκοσι μέρες θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη και θα αποφασίσει για το μέλλον αυτού του τόπου και για την τύχη των παιδιών του.
Αυτό που όμως που δεν ακούμε από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που επαγγέλλεται την ανανέωση, τη διαφάνεια και την κάθαρση του πολιτικού συστήματος, αλλά και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ είναι πότε επιτέλους θα γλυτώσουμε από τον νόμο- έκτρωμα περί ευθύνης υπουργών. Ένα νόμο κατάπτυστο που δημιουργήθηκε από τον ίδιο και αποτελεί ντροπή, τόσο για το πολιτικό, αλλά και για το νομικό μας σύστημα, καθώς αποτελεί ευκαιρία κουκουλώματος σκανδάλων και ξεγλιστρήματος πολιτικών προσώπων, μέσω όχι βεβαίως της αθώωσης, αλλά της παραγραφής. Μιας παραγραφής που συνοδεύεται, όπως δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα από τη δημόσια κατακραυγή και περιφρόνηση.